SANT JORDI 2017

Dracs bonifacis que trenquen estereotips, cavallers que en lloc d’espases combaten amb llibres, princeses que no volen ser rescatades, històries per ser compartides…

I és que per SANT JORDI tot és possible!

Mil GRACIES per regalar-nos un Sant Jordi de Conte!

 

La HISTÒRIA colpidora d’aquest SANT JORDI…

Ella s’apropa. Vol un llibre per regalar-se. M’explica que ja ens coneix, que es va quedar una làmina d’en Charlie Rivel del nostre llibre “Charlie, nas de llautó”. També se’n va quedar una altra per a la seva amiga tocada pel càncer.

– Ara ja no hi és -em diu -però la imatge del pallasso la va tenir penjada a l’habitació fins al seu últim alè. I en el seu acomiadament hi havia un nas de pallasso perquè havíem compartit un món, un curs de clowns, un llenguatge propi…

A mi, sense voler, se’m comença a fer un nus al coll que es va imposant deixant-me amb un fil de veu. Llavors les meves llàgrimes, sense demanar permís, espontànies i sinceres comencen a brollar galtes avall. I ella segueix allà serena i preciosa, radiant d’una felicitat difícil de descriure.

– Quan es va morir, em van retornar la làmina d’en Charlie Rivel.

Jo l’escolto amb els ulls fets un mar d’aigua. Les nostres mirades es troben i es travessen. Llavors ella ve a l’altra banda de la taula i ens abracem mútuament sentint alegria i tristesa alhora. El cor ens creix tant que en un punt remot som una de sola.

El cel es tenyeix de nit. Aquella plaça tan plena a vessar de tot, ara és ampla, buida i silenciosa.

I mentre la gran multitud mira el partit de futbol, la nit embolcalla de llàgrimes i vida dues dones tocades pel sentiment més universal de tots i que ens fa terriblement fràgils i fantàsticament humans.